De Biënnale Interieur staat voor innovatie, inspiratie en professioneel advies. Vijftig jaar na de allereerste editie strijkt ze opnieuw neer in Kortrijk XPO, waar meer dan 200 exposanten jou verrassen met hun grote passie. Binnen een ijzersterk cultureel programma met lezingen en ontmoetingsmomenten, gaat er heel wat aandacht naar een jonge generatie ontwerpers, culturele partners en internationaal toonaangevende designers.
 

België boven op de Biënnale 

Bieke Casteleyn: Shaping Objects

Waarom moet een tafel rechthoekig, ovaal of rond zijn? Bieke Casteleyn geeft het antwoord: dat moet hij niet.

In Out of Line is nagedacht over ontwerp, sterkte, vorm en materiaal. Bieke Casteleyn kon een tafel creëren die meer is dan een meubel alleen. Met Out of Line haal je een kunstwerk in huis, maar wel eentje waar je dagelijks gebruik van kan maken. Onze favoriet? Marble Edition, of course!

Bezoek Bieke Casteleyn Hall 4, stand L19.

Atelier Vierkant

In Oostende, maar ook in San Francisco en Singapore vind je Atlerier Vierkant. Meer dan vijfentwintig jaar ervaring en terracotta kwaliteit. Het Belgische bedrijf maakt stijlvolle sokkels, potten en decoratief aardewerk. Met CLG stellen ze een nieuwe manier van afwerken voor. Atelier Vierkant hoort thuis in ontelbaar veel types inter- en exterieurs. Voor iedereen wat wils, voor iedereen aardewerk van het allerhoogste niveau. Ook David en Victoria Beckham behoren tot het cliënteel van Atelier Vierkant .

Ga langs bij Atelier Vierkant Hall 1, Stand L36.

BRUT

BRUT bestaat uit Charlotte Jonckheer, Bram Vanderbeke, Linde Freya Tangelder, Cédric Etienne, Nel Verbeke en Ben Storms. Niemand van hen is een nieuwkomer, maar als collectief zijn ze dat wel. Er wordt nieuw en bestaand werk getoond van elke designer en dat in een nieuwe, gedeelde scenografie. "Alles draait om de wisselwerking tussen individueel en collectief werk", zegt Tangelder. De Belgische kunstenaars werden in De Tijd 'de Nieuwe Zes' gedoopt, een niet-zo-kleine knipoog naar de Antwerpse Zes.

Brut kan je vinden in Hall 1, stand L39.

Maison Vervloet

Of je nu geïnteresseerd bent in een unieke handtekening of liever kiest voor een eenvoudig deuraccessoire, Maison Vervloet weet wat jouw huisstijl nodig heeft. De juiste deurklinken en accessoires kleden jouw interieur op een nieuwe manier aan. Voor de collectie ‘Ballet’ liet Stijn D’hondt zich inspireren door klassieke dans. Hij vond er een spanningsveld tussen discipline en frivoliteit, dat hij vertaalde naar design. Een sensueel ontwerp, zichtbaar aanwezig, zo zacht in de hand. D’hondt creëert dynamiek met rechte lijnen en karaktervolle vormen.

Maison Vervloet, met Stijn D’hondt in Hall 4, stand L05.

Odilon Creations

Op dit niveau nieuwe materialen blijven bedenken, kan alleen wanneer je gepassioneerd bent. Odilon Creations herbekijkt oude technieken en slaagt erin projecten binnen een actuele context te personaliseren. Wij zijn fan van hoe ze schoonheid telkens terugbrengen naar haar essentiële eenvoud. 

Odilon Creations vind je terug in Hall 4, stand 401

Verilin, atypisch en puur Belgisch.

Al meer dan zestig jaar is Verilin een bekende naam in de textielsector. De vlasweverij ontwerpt hoogwaardig textiel om letterlijk bij weg te dromen. Ze werken zoals velen graag met linnen en katoen, maar hun dessins worden altijd ingeweven.

De derde generatie blijft resoluut kiezen voor het meer hoogwaardige linnen en heeft zich onder andere in maatwerk gespecialiseerd. Omdat afmetingen en kleuren volledig afgestemd zijn op de wensen van de klant, wordt er tijdens de ontwikkeling amper afval geproduceerd.

Laat je verleiden door linnen, bij Verilin in Hall 2, stand L33

Evenement: Dag & Nacht van de Architectuur

Op vrijdag 19 oktober zorgen de BVA en het VAI voor een spectaculair architectuurfeest. In de namiddag worden de bezoekers getrakteerd op lezingen van onder meer Sofie De Caigny, directrice van het VAI en Giovanna Castiglioni. Die laatste zal vertellen over het oeuvre van haar vader, grootmeester Achille Castiglione. ‘s Avonds geeft de Duitse architect Arno Brandlhuber een masterlezing over zijn eigenzinnige manier van werken.

Nadien is het tijd voor de Nacht van de Architectuur: een spetterend feest dat BVA en de Biënnale Interieur organiseren. DJ van dienst is dEUS-frontman, Tom Barman. 

Potier Stone op Biënnale Interieur 2018

Maar uiteraard zijn ook wij van de partij: afspraak in hal 2, stand L30!

Op de stand van Potier Stone ontdek je niet alleen de FK1, maar maak je ook kennis voor met onze exclusieve marmeren cocktailbar MARBAR. De bar flirt met de grenzen van natuursteen, alsof de wetten van de natuur geen grip meer hebben op onze vakkennis. Achter deze MARBAR staat niemand minder dan Hannah Vanongevalle van The Pharmacy, zij verwent onze gasten en partners met onweerstaanbare cocktails.

De Biënnale Interieur gaat door van donderdag 18 tot en met maandag 22 oktober 2018. Boek snel je tickets!