15-5-16 Natuursteenspecialist Potier Stone in Maldegem heeft van Unizo het HIB-authenticiteitslabel gekregen. HIB staat voor ‘Handmade in Belgium’ en wordt toegekend aan bedrijven die  kwalitatieve producten op een authentieke en ambachtelijke manier maken. Om dit label te behalen moet een bedrijf aan strikte voorwaarden voldoen.Trend naar authentieke producten

‘We zijn heel blij met deze erkenning voor ons vakmanschap. Onze  producten worden altijd  met de hand afgewerkt omdat we streven naar de meest fijne afwerking.  Het is net daar dat we het verschil maken. We zijn er rotsvast van overtuigd dat het label een boost zal geven aan onze zaak. Meer en meer gaat men op zoek naar een authentieke en unieke producten.’: zegt zaakvoerder Wim Nelis.

Vier generaties ervaring

Potier Stone is een familiebedrijf met een bijzondere traditie. De passie voor steen  gaat al 4 generaties terug en wordt doorgegeven van vader op zonen. Henk Potier: ‘Mijn grootvader is nog verantwoordelijk geweest voor de steengroeve  in Sprimont. Later richtte hij zijn eigen steenkapperij op in Blankenberge, waar ook mijn vader heeft gewerkt. In 1992 hebben mijn broers en ik ons eigen bedrijf opgestart in Maldegem. Momenteel zijn er drie Potiers werkzaam bij Potier Stone. Ikzelf als sales executive, mijn  broer Freddy als ambachtelijk steenkapper en zijn  zoon Sören als verantwoordelijke voor de plaatsingen. 

Investeren in de toekomst

“Marmer is volop aan een opmars bezig. Ze worden verwerkt voor haarden, meubilair, wandbekledingen, burelen… Voor een bedrijf als het onze, met een modern machinepark en authentiek vakmanschap, is dit echt onze gading. Door de technische vooruitgang kunnen marmers nu ook volop gebruikt worden voor keukenbladen. In ons labo hebben wij de QTOP®+behandeling ontwikkeld. Het is de enige sluitende oplossing om vlekken te voorkomen. We hebben ook een eigen reeks onderhoudsproducten voor elk type steen. Tot slot hebben we sinds kort onze eigen Inspire Home in Brugge. Daar organiseren we evenementen om architecten te inspireren.”, voegt Wim Nelis nog toe.