King George Café fungeert in 'The Voice Senoir' als break out café waar alle kandidaten met hun familie door presentatrice An Lemmens worden geinterviewd voor ze het podium opgaan. De opnames vonden begin oktober in Sint-Niklaas plaats. Na de gewone ‘The Voice’ en ‘The Voice Kids’ maken we vrijdag kennis met ‘The Voice Senior’. King George Café uit Sint-Niklaas werd door productiehuis Endemol gekozen als locatie voor alle gesprekken naast het podium. Na de gewone ‘The Voice’ en ‘The Voice Kids’ maken we vrijdag 7 december kennis met ‘The Voice Senior’. King George Café uit Sint-Niklaas werd door productiehuis Endemol gekozen als locatie voor alle gesprekken naast het podium. Zowel het terras, het café als de eventzaal van King George Café werden door de productie omgebouwd. Volgens Liesbeth van Wachbeke was het productiehuis fan van het originele interieur: "Onze award als één van de mooiste cafés ter wereld vorig jaar zal er zeker voor iets tussenzitten", lacht hun Business and Hospitallity manager. Ook Potier Stone zit er voor iets tussen! Want de grote eyecatcher in het King George Café is ongetwijfeld de grote, groene marmeren toog. Met veel vakmanschap en in open boek gerealiseerd: een stijlvolle combinatie van het krachtige  Irish Green en het lichtdoorlatende Golden SpiderHet unieke café maakt deel uit van de gebouwen van het creatieve agentschap King George of ‘The Mad Creative Agency’. Het pand is een voormalige tapijtfabriek van 1.000 m² groot, waar ook kantoor- en vergaderruimtes en een evenementenhal zijn ondergebracht. Het interieur is helemaal anders doen dan wat vandaag gangbaar is met veel kleur en verschillende materialen. Eyecatchers zijn de marmeren toog, de carrousel die als een kermisattractie boven de toog hangt en de groene inkleding vooraan.    

Het King George Café is open van 10 tot 18 uur, van maandag tot en met vrijdag. Tussen de middag is de plek erg in trek voor een lunch. De locatie wordt ook geboekt als eventlocatie, door bedrijven én particulieren. En vanaf najaar 2018 is het café te zien op VTM! De opnames vonden plaats op maandag 8 oktober – het King George Café was toen gesloten voor het publiek. Zondag 7 oktober was een crew van 6 mensen een hele dag in de weer om het gehele café, terras en event hall om te bouwen tot een originele televisie studio met heel veel verlichting, bekabeling, geluid en camera’s. Maar liefst 70 kandidaten met gemiddeld 2 of 3 familieleden werden op één opnamedag van 7 tot 22 uur uitgenodigd in King George Café voor een interview, jamsessie of zang samen met VTM gezicht An Lemmens. 


“Alle kandidaten werden met een oud volkswagen busje voor de deur afgezet waarna ze via een rode loper ons café binnenliepen,” legt Liesbeth uit. “Er is hier die dag heel veel gezongen, gelachen en zelfs geweend. Ik kan je alvast vertellen dat er heel wat kleurrijke figuren de revue passeren en dat ‘The Voice Senior’ zeker een must see wordt met King George Café in een glansrijke bijrol.”