Heerlijk toch de lente! De dagen worden langer en binnen schijnt de zon. Het ideale moment om aan de lenteschoonmaak te beginnen. Met onze tips kan je onmiddellijk aan de slag om jouw (natuur)steen onder handen te nemen. Nadien kan je extra genieten. 


  1. Reinig je werkblad altijd met propere doeken. Gebruik een vaatdoek met proper water (geen afwaswater) en wrijf altijd droog met een vers gewassen keukenhanddoek. 
  2. Heb je vlekken op je steen? Met onze QTOP Clean Intense kan je zo goed als alle vlekken verwijderen op marmers met een XQUISE afwerking, graniet, composiet en keramiek. Laat het product voldoende lang inwerken (15 à 20 min), maar laat het niet opdrogen. Herhaal de behandeling indien nodig.
  3. Heb je een vloer in natuursteen? Zorg voor een goede inloopmat en stofzuig regelmatig (ook voor je dweilt). Dweil minimum één keer per week met onze QTOP Clean Floor
  4. Gebruik altijd kraantjeswater om te poetsen.
  5. Voor kalkvlekken hebben we een speciaal product. De QTOP Clean Xtreme kan gebruikt worden voor graniet, composiet en keramiek. 
  6. Gebruik steeds dezelfde producten en volg de richtlijnen op de verpakking. 
  7. Bekijk onze instructievideo’s voor het onderhoud van jouw type steen. 

Heb je vlekken op je keukenwerkblad die je er zelf niet meer uit krijgt? Dan raden wij het CLEAN & PROTECT programma aan. Onze vakmannen komen dan bij jou ter plaatse om het volledige werkblad eerst te reinigen en vervolgens (terug) te behandelen met onze QTOP®+behandeling. Contacteer ons voor meer info. 

N.B.: Bezorg ons een review op Facebook en maak kans op een gratis onderhoudset. Elke maand geven we een pakketje weg.

Ontwerp van Tim Rogge - Foto's: Liesbeth Goudenhooft