Heerlijk toch, de lente? De dagen worden steeds langer en het eerste zonnetje lacht ons toe. Kortom: de ideale mindset om aan de jaarlijkse lenteschoonmaak te beginnen. Zodat jij en je gasten tijdens de zomer vooral kunnen genieten van de schoonheid van je marmer of natuursteen. Met deze 7 tips kan je meteen aan de slag.


  1. Reinig je werkblad altijd met een propere doek. Gebruik een vaatdoek met proper water (geen afwaswater) en wrijf het oppervlak altijd droog met een vers gewassen keukenhanddoek. 
  2. Heb je vlekken op je steen? Met QTOP Clean Intense kan je zo goed als alle vlekken verwijderen op marmers met een XQUISE-afwerking, graniet, composiet en keramiek. Laat het product voldoende lang inwerken (15 à 20 min), maar laat het niet opdrogen. Herhaal de behandeling indien nodig. 
  3. Ben je de trotse eigenaar van een vloer in natuursteen? Zorg dan voor een goede inloopmat en stofzuig regelmatig (ook voor je dweilt). Dweil minimum één keer per week met het onderhoudsproduct QTOP Clean Floor
  4. Gebruik altijd kraantjeswater om te poetsen.
  5. Voor kalkvlekken werd een speciaal product gemaakt. De QTOP Clean Xtreme kan gebruikt worden voor zowel graniet, composiet als keramiek. 
  6. Gebruik steeds dezelfde producten voor het onderhoud en volg de richtlijnen op de verpakking. 
  7. Bekijk onze instructievideo’s voor het specifieke onderhoud van jouw type steen 


Ontwerp: Caan architecten - Foto: Cafeine


Zit je met een vlekken op je keukenwerkblad die je er zelfs na lang zwoegen niet meer uit krijgt? Dan raden wij je het programma CLEAN & PROTECT aan. Onze vakmannen komen dan bij jou ter plaatse om het volledige werkblad eerst te reinigen en vervolgens (opnieuw) te behandelen met een QTOP®+behandeling. Laat jouw werkblad opnieuw glimmen: contacteer ons voor meer info. 

 Geef ons een review op Facebook en maak kans op een gratis onderhoudsset. Elke maand geven we een pakketje weg!