Rouge Belge, de schoone uit Namen

Wie nog dacht dat alle marmer uit Italië komt heeft het flink mis, ook in België zijn er nog steeds enkele marmergroeves te vinden. In de groeve van Hautmont in de provincie Namen wordt het Gris des Ardennes, Rouge Griotte en Rouge Belge ontgonnen.

 → Lees meer...
Spot Potier Stone in The Voice van Vlaanderen

King George Café fungeert in 'The Voice Senoir' als break out café waar alle kandidaten met hun familie door presentatrice An Lemmens worden geinterviewd voor ze het podium opgaan. De opnames vonden begin oktober in Sint-Niklaas plaats. Na de gewone ‘The Voice’ en ‘The Voice Kids’ maken we vrijdag kennis met ‘The Voice Senior’. King George Café uit Sint-Niklaas werd door productiehuis Endemol gekozen als locatie voor alle gesprekken naast het podium. 

 → Lees meer...UNSEEN: ongezien & spiksplinternieuw

Wie voor een wand in natuursteen gaat, wil niets minder dan klasse en elegantie, maar dat is soms buiten een drukknop, of stopcontact gerekend. Het materiaal breekt met het thema van de wand en dat is niet altijd even mooi. Potier Stone omzeilt dit probleem met UNSEEN. Een lijn waarin gewaakt wordt over jouw prachtige realisaties in steen. Vanaf nu kan je ook bij ons terecht voor stopcontacten op maat: Potier Stone heeft een exclusieve overeenkomst met Creative4 gesloten voor de verwerking van hun stopcontacten op maat. We stellen UNSEEN graag aan je voor!   → Lees meer...
Potier Stone doet het onmogelijke: MARBAR

Op Biënnale Interieur stelde iedereen ons steeds dezelfde vraag.

 

“Hoe bedoel je, dit is geen print?!”

We kunnen het hen niet kwalijk nemen: de high-end MARBAR is een ongeziene eye-catcher. Potier Stone heeft de grenzen van natuursteen verlegd: samen met architect Gerd Couckhuyt ontwikkelden we een mobiele bar in marmer.

Bij Potier Stone vonden we het opvallend dat er op evenementen vaak weinig aandacht is voor de bar, hoewel de rest van de zaal telkens mooi aangekleed is. Het idee om een mobiele bar te ontwerpen, was geboren. Wij gaven Gerd Couckhuyt de opdracht onze vakkennis op de proef te stellen: hoe gek kon hij zo’n marmeren bar bedenken, die wij achteraf zouden realiseren.

En of Couckhuyt ons heeft uitgedaagd… Een half jaar lang werkte Potier Stone aan MARBAR. Het werd een huzarenstukje, zeker wanneer je weet dat alles gemaakt is uit een plaat van 20 mm dik in Grigio Fantastico marmer.


Er moest gepuzzeld worden: de voorkant van de marmeren bar is volledig vrijdragend over 2,80 meter én intern verlicht. Wie de handgreepjes achter de toog goed controleert, ziet dat het marmer daar niet dikker is dan 1 mm!

Op Interieur 2018 heeft Hannah van Ongevalle onze klanten enkele heerlijke cocktails voorgeschoteld. Ze liet meerdere malen vallen hoe handig, gebruiksvriendelijk en gewoon ongelofelijk onze MARBAR was. Ze kon haar ingrediënten kwijt in het bovenpaneel, maakte graag gebruik van het ijsvak en als ze tijdens het werk zin had in een dansje? Dan deed ze dat gewoon!


Maar ons favoriete deel aan MARBAR? De massieve tapkraan! De manier waarop we die kraan vervaardigd hebben, tovert nog steeds een glimlach op ons gezicht.

Natuurlijk, natuursteen verwerken is ons vak, maar waar heeft Potier Stone het verschil gemaakt? Ook bij de meest uitdagende projecten, zoals deze bar, koesteren we onze speciale technieken, Bookmatch en Magic Split. (foto's door Cafeïne.be)


 → Lees meer...Verlofkalender 2019

Om je maximaal van dienst te kunnen zijn, vind je hieronder een overzicht van onze verlofkalender in 2019. Tijdens de werkdagen staan we steeds voor jou paraat van 8u tot 12u en van 13u tot 17u.  → Lees meer...